Mensen met
dementie kunnen
prikkels niet meer
goed filteren

svgbeeld5
16 september 2022

Als we een mooie visual mogen monteren in een woonzorgcentrum willen we natuurlijk dat de kleuren er goed uit springen. Dit omdat het zicht van mensen met dementie verminderd. We kunnen hier rekening mee houden. Onze printers kunnen namelijk kleuren “boosten”. Oftewel we kunnen de kleuren ontzettend helder en duidelijk printen. Zo is bijvoorbeeld een.

Lees verder >>>
16 september 2022

We zijn de laatste tijd veel bezig geweest met beleving en zintuigprikkeling voor mensen met dementie. Want hoe kunnen we nu echt contact maken?Hoe kunnen we mensen met dementie even “uit” hun onrustige hoofd halen? De zintuigen! Beginnend bij “voelen”.Tast is een belangrijk zintuig bij mensen met dementie want deze blijft het langst van alle.

Lees verder >>>
05 augustus 2022

Dit jaar zijn we naar de Dutch Health Week geweest. Deze vond plaats in de jaarbeurs in Utrecht en stond in het teken van toekomstbestendige zorg. Want als we de forse uitdagingen binnen de zorgsector het hoofd willen bieden, moeten we over muren van eigen organisaties heen kijken en de handen ineen slaan. Dit geldt.

Lees verder >>>
11 juli 2022

17 Maart zijn we naar “De wondere wereld van dementie” geweest en hebben we verschillende lezingen en workshops bijgewoond. De werking van de hersenen bij mensen met dementie stonden tijdens dit congres centraal. Voor ons super interessant om te weten want hoe herkenbaarder we de omgeving kunnen maken hoe beter mensen met dementie kunnen functioneren..

Lees verder >>>
08 juli 2022

Woensdag 18 mei zijn de dames van de vereniging Vrouwen Kracht Ysselsteyn bij ons op bezoek geweest. Ze zijn ontvangen met een lekker gebakje, koffie of thee. Vervolgens hebben ze een rondleiding door het bedrijf gekregen. Ze hebben onder andere gezien hoe we de materialen die we in de stand van Koloro hebben gepresenteerd maken.

Lees verder >>>
25 april 2022

Op een PG afdeling vormt de ‘beleefboom’ die geplaatst is in de hal tussen de woningen een ware blikvanger. De boom wordt aangekleed met steeds wisselende thema’s (feestdagen, seizoenen, gebeurtenissen etc.) of wordt aangekleed met zelfgemaakte spulletjes. De boom vormt daarmee voor cliënten een aantrekkelijke beleefplek met spullen om te betasten en naar te kijken.

Lees verder >>>
20 april 2022

Binnen de verschillende PG afdelingen van dit verpleeghuis hebben we, in co-productie met medewerkers, een concept voor een loopcircuit voor bewoners ontwikkeld. Uitgangspunten bij het nieuwe belevingsgerichte loopcircuit zijn ‘boeien en bewegen’. De loopcircuits starten in de gangen van de bungalows. Daar wordt de sfeer van een ‘straatje’ gecreëerd; de slaapkamerdeuren van de bewoners vormen.

Lees verder >>>
20 april 2022
20 april 2022
svgbeeld3
shutterstock_422350915