Mensen met
dementie kunnen
prikkels niet meer
goed filteren

svgbeeld5
16 november 2022

De vloerkleden. Zeg nou eerlijk, iedereen kent wel iemand die thuis een mooi Perzisch tapijt heeft liggen. Vooral de wat oudere generatie onder ons. Ik heb vaak genoeg gedacht bij mijn oma, als ze maar niet over die kleedjes valt. Maar als ik erover begon gaf ze aan deze niet weg te willen doen. Het.

Lees verder >>>
11 november 2022

In oktober hebben we vanuit Koloro de aankleding voor een badkamer bij logeerhuis De Vennen 4 in Deurne van stichting ORO met als thema: “Diep in de zee” gerealiseerd. Wie zijn wij? Koloro is een bedrijf wat zich richt op omgevingszorg in de zorgsector. We passen de fysieke leefomgeving aan zodat deze gunstig is voor.

Lees verder >>>
17 oktober 2022

Deuren kunnen voor veel onrust zorgen op PG-afdelingen. Wanneer een deur niet toegankelijk is voor bewoners kunnen zij onrust ervaren. En hoe meer deuren je sluit, hoe onrustiger mensen worden. Door deurcamouflage toe te passen waarbij mensen met dementie bijvoorbeeld een boekenkast zien in plaats van een deur, nemen we dat stukje onrust weg. Gelukkig.

Lees verder >>>
07 oktober 2022

Geuren hebben het vermogen om ons geheugen op te frissen en om ons gebeurtenissen, personen en bijvoorbeeld gerechten van vroeger weer te binnen te laten schieten. Dit gegeven kunnen we gebruiken om herinneringen op te roepen bij mensen met dementie. We zijn daarom naast voelpanelen ook bezig met geurpanelen. Het geurpaneel op de foto heeft.

Lees verder >>>
07 oktober 2022

Afgelopen vrijdag, 30 september, hebben we een dagje meegeholpen bij de afdeling kleinschalig wonen van Savant de Ameide te Helmond Om 10:00 uur werden we goed ontvangen door Chantal, die hier werkzaam is, en een bewoonster. Samen zijn we naar de afdeling gelopen. We hadden een lekkere appeltaart bij ons waar de bewoners lekker van.

Lees verder >>>
16 september 2022

Als we een mooie visual mogen monteren in een woonzorgcentrum willen we natuurlijk dat de kleuren er goed uit springen. Dit omdat het zicht van mensen met dementie verminderd. We kunnen hier rekening mee houden. Onze printers kunnen namelijk kleuren “boosten”. Oftewel we kunnen de kleuren ontzettend helder en duidelijk printen. Zo is bijvoorbeeld een.

Lees verder >>>
16 september 2022

We zijn de laatste tijd veel bezig geweest met beleving en zintuigprikkeling voor mensen met dementie. Want hoe kunnen we nu echt contact maken?Hoe kunnen we mensen met dementie even “uit” hun onrustige hoofd halen? De zintuigen! Beginnend bij “voelen”.Tast is een belangrijk zintuig bij mensen met dementie want deze blijft het langst van alle.

Lees verder >>>
05 augustus 2022

Dit jaar zijn we naar de Dutch Health Week geweest. Deze vond plaats in de jaarbeurs in Utrecht en stond in het teken van toekomstbestendige zorg. Want als we de forse uitdagingen binnen de zorgsector het hoofd willen bieden, moeten we over muren van eigen organisaties heen kijken en de handen ineen slaan. Dit geldt.

Lees verder >>>
11 juli 2022

17 Maart zijn we naar “De wondere wereld van dementie” geweest en hebben we verschillende lezingen en workshops bijgewoond. De werking van de hersenen bij mensen met dementie stonden tijdens dit congres centraal. Voor ons super interessant om te weten want hoe herkenbaarder we de omgeving kunnen maken hoe beter mensen met dementie kunnen functioneren..

Lees verder >>>
08 juli 2022

Woensdag 18 mei zijn de dames van de vereniging Vrouwen Kracht Ysselsteyn bij ons op bezoek geweest. Ze zijn ontvangen met een lekker gebakje, koffie of thee. Vervolgens hebben ze een rondleiding door het bedrijf gekregen. Ze hebben onder andere gezien hoe we de materialen die we in de stand van Koloro hebben gepresenteerd maken.

Lees verder >>>
25 april 2022

Op een PG afdeling vormt de ‘beleefboom’ die geplaatst is in de hal tussen de woningen een ware blikvanger. De boom wordt aangekleed met steeds wisselende thema’s (feestdagen, seizoenen, gebeurtenissen etc.) of wordt aangekleed met zelfgemaakte spulletjes. De boom vormt daarmee voor cliënten een aantrekkelijke interactieve beleefplek met spullen om aan te raken en naar.

Lees verder >>>
20 april 2022

Binnen de verschillende PG afdelingen van Vialis Wissehaege te Eindhoven hebben we, in co-productie met medewerkers, een concept voor een loopcircuit voor bewoners ontwikkeld. Uitgangspunten bij het nieuwe belevingsgerichte loopcircuit zijn ‘boeien en bewegen’. De loopcircuits starten in de gangen van de bungalows. Daar wordt de sfeer van een ‘straatje’ gecreëerd; de slaapkamerdeuren van de.

Lees verder >>>
svgbeeld3
shutterstock_422350915