Aankleding badkamer Stichting ORO: “Diep in de zee”

Aankleding badkamer Stichting ORO: “Diep in de zee”

In oktober hebben we vanuit Koloro de aankleding voor een badkamer bij logeerhuis De Vennen 4 in Deurne van stichting ORO met als thema: “Diep in de zee” gerealiseerd.

Wie zijn wij?

Koloro is een bedrijf wat zich richt op omgevingszorg in de zorgsector. We passen de fysieke leefomgeving aan zodat deze gunstig is voor verschillende doelgroepen. Dit doen we voornamelijk voor verpleeg-en verzorgingshuizen met kleinschalig wonen of psychogeriatrische afdelingen waar mensen met dementie wonen. Zo kunnen we bijvoorbeeld prikkels verminderen door het afplakken van deuren of ramen, herkenbaarheid creëren, maar ook extra beleving toevoegen zoals bij de badkamer van een logeerhuis van stichting ORO.

Waarvoor zijn logeerhuizen?

De logeerhuizen zijn bedoeld voor kinderen die behoefte hebben aan meer specifieke verzorging en begeleiding. Logeren is leuk en leerzaam voor de logees, de ouders en begeleiders: win-win! Gezamenlijk werken aan een passende, veilige omgeving. Waarbij iedereen zich prettig voelt, zich kan ontwikkelen en kan ontspannen. Ouders krijgen tijdens zo’n logeermoment tijd om even bij te tanken en de accu op te laden. Een weekendje zonder zorgen, (extra) aandacht voor de andere kinderen en aandacht voor elkaar. Soms is dat even nodig. Bovendien zie je dat juist door deze mogelijkheid te bieden, kinderen vaak langer thuis kunnen blijven wonen.

Wat hebben we gedaan?

We hebben het plafond volledig voorzien van een visual. Zo lijkt het alsof je vanaf de zeebodem omhoog kijkt naar het wateroppervlak. Daarbij hebben we aan het plafond ter hoogte van het bad een verlicht paneel geplaatst met een stuk van dezelfde print als die tegen het plafond zit. Daarnaast hebben we 3 ramen boven de kast voorzien van zeedieren. De kinderen hebben mee mogen beslissen welke dieren er tegen de ramen zouden komen. Tot slot hebben we de tegeltjes in de badkamer voorzien van verschillende kleuren blauw.

Reacties vanuit stichting ORO.

“Ongeveer een jaar geleden zijn we vanuit stichting ORO met 2 huizen in dit mooie logeerhuis samen gaan werken. Prachtig pand, mooi aangekleed, maar helaas een witte steriele badkamer. Via onze klus vrijwilliger Daan zijn we bij dit prachtige idee uitgekomen.

Nu is het af en wat is het ongelooflijk mooi geworden! We krijgen ontzettend veel leuke reacties van onze logees, maar ook van ouders die het al gezien hebben. Kinderen vinden het nu nog leuker om in bad te gaan. Het is waar genieten om in deze supermooie badkamer in bad te liggen of even te douchen. Met grote professionaliteit is alles geregeld en bevestigd door Koloro, het klopt gewoon van a tot en met z.”

GettyImages-1092112802