Handje helpen bij kleinschalig wonen.

Handje helpen bij kleinschalig wonen.

We mochten een dagje meehelpen bij de afdeling kleinschalig wonen van Savant de Ameide te Helmond. Hieronder een leuke samenvatting van onze dag:

Om 10:00 uur werden we goed ontvangen door Chantal, die hier werkzaam is, en een bewoonster. Samen zijn we naar de afdeling gelopen. We hadden een lekkere appeltaart bij ons waar de bewoners lekker van hebben gesmuld.

We hebben een ontzettend waardevolle dag gehad. Je kunt echt het verschil maken voor deze mensen. Gewoon even een vriendelijk woord, kopje koffie of thee aanbieden, even een spelletje spelen of gewoon luisteren. Wat mooi was om te zien is dat deze mensen absoluut nog heel veel humor hebben. We hebben dan ook veel gelachen. Maar ook was er een moment waarop een bewoner het allemaal even niet meer wist en dit besefte. Best intens en verdrietig, maar complimenten voor de zorg hoe warm ze dit aanpakten. Even een warme hartelijke knuffel, en het verdriet mag er zijn.

Van Chantal kregen we de terugkoppeling:
“Onze bewoners genieten enorm van deze aandacht. Deze kleine geluksmomentjes, die ze zo verdienen.
Zulke helpende handjes zijn van harte welkom op onze afdelingen.”

Wat ons betreft is het zeker een aanrader voor iedereen om eens mee te helpen. Omdat je het verschil kunt maken en met de kennis in het achterhoofd dat er steeds meer mensen met dementie bij komen en steeds minder mantelzorgers.

GettyImages-1092112802